Kerékpározás - Csallóközi kerékpárutak

A terep változatosságának és régióinak sokszínűségének köszönhetően Szlovákia ideális hely a kerékpározáshoz. Jól jelzett hegyi és országúti kerékpárutakat biztosít a sportág szerelmeseinek. Gyönyörű helyekre és az egyes régiók zugaiba viszik el Önt.

Ahogy Szlovákia is sokszínű, úgy az azt keresztező kerékpárutak is sokszínűek. Ennek köszönhetően a természetbe vagy a látnivalókhoz tett kirándulásai változatosak, érdekesek és mindig újak lesznek.

Duna kerékpárút

Közép-Európa egyik legnépszerűbb kerékpárútja, és egyben Európa legforgalmasabb kerékpárútja is. A Szlovákiába vezető Duna kerékpárút a Berg - Pozsony határátkelőn halad át. A Duna-parton vezet Petržalkán keresztül. Pozsony mögött főleg korcsolyázók találhatók, a gát felülete Bősig aszfalt. A Duna itt kiszélesedik a Hrušovská víztározónak köszönhetően, amely a Bősi vízmű része. Pozsonyból a folyó jobb oldalán az útvonal a Čunovo kerületen halad át a vízisport komplexum mentén.

A dunai kerékpárút az Eurovelo 6 útvonal része, amely az Atlanti-óceán felől a franciaországi Saint-Brévin-les-Pins-ből vezet, és a németországi Tuttlingen városában csatlakozik a dunai kerékpárúthoz. Tulcea városától a Fekete-tenger partján halad tovább Konstanca városáig, többnyire kis forgalmú mellékutakon vagy kerékpárutak mentén vezet. Hatalmas vízművek, szőlőültetvények, romantikus gótikus kastélyromok és barokk kolostorok és kastélyok várnak ránk a Duna mindkét partján, így a túra ideális a történelem, a műemlékek és a kerékpározás szerelmeseinek.


Szlovákiában a Duna kerékpárút keresztezi a Berg határátkelőt, és kiváló tipp lehet a szlovákiai nyaraláshoz.

A dunai kerékpárút Szlovákiában 168 km hosszú.

A kerékpározás érdekes tipp lehet egy szlovákiai családi nyaraláshoz.